Kerana Geram Neelofa Sebarkan Identiti Peniaga. Komen Peminat Menarik Perhatian Kami.

Anda pasti tahu kini Neelofa sedang bergiat aktif dalam perlbagai bidang perniagaan. Salah satunya jenama Naelofar Hijab yang kian meletop di pasaran. 


Baru saja semalam, tanpa sebarang notis apa-apa, Neelofa terus mendedahkan profile instagram penjual yang menjual Naelofarhijab ciplak. Senang kata produk tiruan dikeluarkan dan dijual dengan harga serta kualiti berbeza daripada yang original.

Tambahan lagi, penjual tersebut tanpa segan silu menggunakan gambar komersial Neelofa untuk  untuk tujuan perniagaan mereka sendiri.(Artikel oleh Viralrival Antara petikan Neelofa fi instagram beliau:

Hamba Allah ini jual FAKE @naelofarhijab dengan harga dan kualiti yang berbeza tetapi guna my picture untuk urusan jual beli. May god bless you!

Owh, no..Nampaknya Neelofa pasti bengang tahap gaban apabila berlaku kes seperti itu. Siapa yang tak bengang kalau orang guna gambar komersial secara percuma dan menjual barang yang bukan agen sah Naelofar hijab kan?Kalau kami pun pasti terkilan jika berada di tempat Neelofa. Bayangkan anda dah habiskan kos beribu untuk photoshoot produk, kos model, kos photographer, kos marketing, dan banyak lagi. (Artikel oleh Viralrival ) Tenaga banyak perabis semata untuk produk keluaran sendiri. Tup tup, ada pihak lain tanpa segan silu guna gambar2 itu untuk kepentingan peribadi. Pendapat seorang  peminat ini betul-betul menarik perhatian kami: Antara luahan geram beliau: 
Dah jual ciplak, dengan harga murah, nanti bila jadi perkara berbangkit, siapa yang akan dipersalahkan ? Nama siapa yang akan busuk ? Dah tentu mereka dan keluarga mereka.. Lofa, Naelofar and company lah. Kenapa ? Sebab, once kau dah beli yang ciplak, balik basuh, dah tercabut benang lah, kain berbulu lah, bulu tercabutlah, turun warna lah, segala macam mak nenek kemungkinan akan jadi. Then ? Masuk ig Lofa lah, fb lah, twitter lah, complain kat lofa, kalau guna ayat yang sedap tak pa, ni maki segala bagai kata lofa ni jual tudung tah pape, kualiti hampeh la, bayar mahal la apa la padahal p beli tudung ciplak sapa suruh ? Lepas tu bila lofa tak layan complain tu mula la attack peribadi lofa kata sombong la apa la, padahal kalu aku di tempat lofa pun aku malas and tak larat nak layan kalu aku tau kau beli yg ciplak.(Artikel oleh Viralrival )
bila lofa dapat info sapa yg sesuka suki dok guna gambar dia, nama dia and apa segala bala lagilah, lofa pun peringat lah kat korang korang, dah korang salahkan dan marahkan lofa balik sebab nak tutup malu, macam lofa pulak yang salahguna nama, gambar and product korang. Korang ni boleh diumpamakan pencuri yang meragut, bila dah kena katok dengan orang yang ko ragut, ko boleh p complain kata orang yang katok tu jahat, padahal ko yang p ragut dia dulu. 
Kelihatan beliau agak beremosi di situ, hihi..Apapun Neelofa telahpun menurunkan semula gambar ini untuk mengelakkan perkara menjadi panjang.dan kepada para peniaga ,berniagalah dengan jujur.Hormati hasil titik peluh orang lain.Paling-paling pun nak menjual yang tiruan, gunalah gambar sendiri.
0 Komen untuk "Kerana Geram Neelofa Sebarkan Identiti Peniaga. Komen Peminat Menarik Perhatian Kami."

 
Copyright © 2014 Viral Rival - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info